Womens Health Consulting   /   Mens Health Consulting
 
 
GEEN OMEGA 3-SUPPLEMENTEN NODIG? PROFICIAT!
U bent blijkbaar een van de weinige mensen die geen omega 3-supplement nodig heeft, omdat u perfect gevarieerd eet en voldoende omega 3 uit uw voeding opneemt. Dat ligt ongetwijfeld aan uw dagelijks gevarieerde voedingspatroon volgens de mediterrane eetgewoonten: voldoende verse groenten, granen en fruit, en minstens 2 maal per week vette vis op uw menu.
Dankzij uw voldoende hoge inname van omega 3 helpt u uw gezondheid te verbeteren. De structuur en functie van uw hart, hersenen en spieren hangen immers af van de hoeveelheid omega 3-vetzuren in uw cellen. Een omega 3- index die hoger ligt dan 8% zorgt voor betere bloedvetten, een lagere hartslag, een verbeterde veranderlijke hartslag en lagere ontstekingsparameters. Het natuurlijke verloop van atherosclerose in de coronaire bloedvaten (kransslagaders) wordt eveneens afgeremd.


U LUST GEEN VIS?
Als u geen vis lust, is het sterk aanbevolen om bij de maaltijd dagelijks minstens 1 gram EPA en DHA (=de belangrijkste omega 3-vetzuren) in te nemen uit hoogwaardige visolie/visoliecapsules.
Het is in elk geval bewezen dat mensen die veel vette vis eten of regelmatig 1 g EPA/DHA via een gezonde voeding opnemen minder risico lopen op sterfte voor hun 85ste levensjaar, een verlaagd risico hebben op dementie, en dus langer én gezonder leven.


BENIEUWD OF U VOLDOENDE OMEGA 3 OPNEEMT VIA UW VOEDING?
Een omega 3-index-analysetest geeft een mooi beeld van alle vetten in uw eetpatroon: omega 3, 6, 7 en 9, verzadigde vetten en de gevaarlijke transvetten. In de lage landen stellen we daarbij over het algemeen een te lage consumptie van omega 3-vetzuren vast, vaak in combinatie met een teveel aan omega 6 door een te rijkelijk gebruik van plantaardige vetten (uit maïs- of zonnebloemolie of margarines), te weinig omega 9 (uit olijfolie), of een teveel aan verzadigde vetten uit cocosolie-palmoile en dan nog de gevaarlijke transvetzuren (chips, margarine, industrieel gebak enz..)
Door minder verzadigde vetten, minder omega 6 en meer omega 3 te consumeren, kunt u het optimale 5:1 tot 2:1 evenwicht bereiken, en verlost geraken van de 15:1 ratio die zo vaak voorkomt in het westerse dieet. Op die manier doet u aan gezonde preventie, beperkt u ontstekingen en houdt u uw bloedvaten schoon.
Eenvoudige vingerprik
Via een vingerpriktest kunnen alle belangrijke vetten, waaronder het omega 3- gehalte, in uw bloed gemeten worden. De testkit bevat een teststrip waarmee zowel uw omega 3-index als de verhouding tussen uw omega 6- en uw omega 3- vetzuren kan worden bepaald.  Ontdek via www.omega-3-index.com of leer meer  via: http://www.womenshealthconsulting.eu/fileman/Uploads/Documents/Omega3_ConsumerBrochure_NL.pdf
 
 
 

BESTSELLER 2002,
GEACTUALISEERDE EDITIE
MAART 2016
 
 
 
Manteau | WPG Uitgevers België nv
Nederland WPG Media
Verkrijgbaar in de betere boekenwinkel en online.
ISBN 978 90 223 32 3294 8
 
 
 

© WHC Health Consulting